overskrift
| Hvad er homøopati | Behandlingen | Hvem er jeg | Litteratur | Links
| Børn og homøopati | Foredrag / Aktiviteter | Praktiske oplysninger | FAQ  
I Midlet   I Førsteforværring- - I Pas på- - I Follow up - - I Hvor længe
Gå til forsiden
streg

 

Behandlingen


Den første konsultation
Du møder op til behandling og fortæller om dine problemer - fysiske som psykiske. Homøopaten lytter, iagttager og stiller uddybende spørgsmål. Det er vigtigt, at homøopaten kommer til at kende dig, så hun kan finde det homøopatiske middel, som passer til dig.
Konsultationen varer ved kronisk sygdom mindst 1-2 timer. Det er vigtigt, at der er god tid til samtale, især ved første besøg. Efterfølgende konsultationer vil være kortere.
Hos mig er det muligt at konsultationen kan foregår på dansk, tysk eller engelsk.


Det homøopatiske middel.
Homøopaten vurderer alle dine individuelle symptomer og finder derudfra frem til det rigtige middel. I mange - især kroniske - tilfælde kan vurderingen vare op til flere dage, i andre tilfælde får du dit middel direkte efter samtalen.
Efter reglerne for klassisk homøopatisk behandling, tager du næsten altid kun ét enkelt middel ad gangen.
En dosis homøopatisk medicin kan bestå af en tablet, eller små mælkesukker-kugler, som indeholder midlet eller dråber af midlet opløst i alkohol.
Midlet optages gennem slimhinden i munden, og dermed sendes der en information til dine egne helbredende kræfter.
Homøopatiske midler er hverken giftige eller har bivirkninger, hvis de bliver ordineret og brugt på en fagkyndig måde.
til toppen


Førsteforværring.
Homøopatien anvender et begreb, der kaldes førsteforværring. Det betyder en kortvarig opblussen af nogle af dine symptomer efter indtagelse af et middel. Det er udtryk for, at din organisme har fået et skub, og er gået i gang med at genopbygge dit helbred. En førsteforværring er typisk kortvarig. Er du bekymret så kontakt din homøopat
Til toppen

Pas På!
Et homøopatisk middel skal helst ikke indtages sammen med mad og drikke og ikke umiddelbart før eller efter tandbørstning.

Der er nogle ting, som kan skade virkningen af homøopatiske midler:til toppen

Follow-up.
Ved kroniske sygdomme går der ca. en måned fra dit besøg, før du skal til follow-up. Her skal homøopaten have at vide, hvad der er sket siden sidst.
Homøopaten vil nu vurdere om helbredelsesprocessen forløber som den skal, eller om noget skal ændres. For at hjælpe i bedømmelsen af helbredelses-forløbet er det godt at iagttage sig selv meget nøje og skrive forandringerne ned.
Ved akut sygdom forløber processen meget hurtigere. Den kan være fra nogle timer til nogle få dage.
til toppen

Hvor længe varer en homøopatisk behandling
Hvor mange konsultationer du skal have, og hvor længe behandlingen varer, er forskellig fra person til person. Det afhænger af sygdommens natur og alvor, hvor længe den har stået på, hvor mange forhindringer der er for helbredelsen, af din alder, familiære sygdomsdispositioner mm. Ved en kronisk behandling skal du være indstillet på et behandlingsforløb over flere måneder.
til toppen